Tu ai avea curiozitatea să petreci câteva zile în liniște? Doar tu cu tine, cu emoțiile și gândurile tale?

„The meditation retreat is one of the fastest-growing trends within the fastest-growing sector in tourism: wellness travel,” spune Beth McGroarty, de la Global Wellness Institute. Și da, inclusiv în România, această nevoie de pauză, de evadare și de explorare interioară într-un mediu sigur și cu susținere profesională adecvată este din ce în ce mai prezentă și dorită. 

In plină pandemie, în vara lui 2020 am creionat conceptul ReConnect Retreat – o călătorie cu sens, o călătorie care te va aduce față în față cu tine, ajutându-te să îți asculți corpul, să-ți explorezi mintea și emoțiile, să reduci puterea criticului interior și să simți din nou bucuria de a fi!

Și iată că după un an și câteva zeci de participanți, am ajuns la editia a 5-a, ce va avea loc in 6-10 octombrie 2021, in locația Forest Villa din Cisnadioara, Sibiu.

ReConnect Retreat este o pauza de la ritmul alert al vietii tale, un moment de liniste in care te poti auzi cu adevarat! Un moment de respiro pe care ti-l dai pentru a privi cu claritate imaginea de ansamblu a vietii tale, pentru a te conecta cu sursa ta interioara, pentru a-ti asculta intuitia și a-ti lăsa creativitatea să-ți arate drumul! Ca să simți că ceea ce faci are un sens mai profund decat acela de a-ti umple zilele cu responsabilitati si o lista ampla de activitati. 

Pe parcursul acestei retrageri, vei explora ce inseamnă să fii si sa trăiești cu sens.

 • vei petrece timp în natură, vei respira aer curat
 • vei face yoga, vei medita
 • vei desena mandale
 • vei manca sanatos
 • te vei relaxa la piscină, saună, jacuzzi sau masaj
 • vei avea timp sa reflectezi, să respiri, să te miști, să scrii, să explorezi
 • vei împărtăși din ceea ce ești cu alte suflete deschise
 • vei reinvata sa fii, să te bucuri, să trăiești si nu doar sa faci!

La final, ești TU, esența ființei tale!

 

Ce facem mai concret în cele 5 zile de retreat?

 • Incepem prin a lucra cu corpurile noastre. La relația cu corpurile noastre. Pe care rareori le ascultăm, pe care rareori le întrebăm ce au nevoie, de care rareori ținem cont. Și pe care punem o grămadă de presiune să fie cît mai aproape de perfecțiune, cît mai aproape de standarde, fără să ținem cont de nevoile lui. Ca să ne putem vindeca, e nevoie de reconectarea cu propriul corp. E nevoie să devenim atenți la ce ne transmite: de cele mai multe ori înțelepciunea lui e extraordinară și ne oferă răspunsuri la toate întrebările care ne tulbură mintea.
 • Apoi, explorăm meandrele minții noastre. Devenim martorul gândurilor noastre, conștientizăm tiparele mentale și începem decondiționarea. Învățăm să răspundem cu calm la stresul din viața noastră.
 • Continuăm să observăm cum ne simțim emoțiile în corp, învățăm să ne acceptăm emoțiile negative, îmblânzim ceea ce simțim. Ne dezvoltăm reziliența emoțională.
 • In final, recunoaștem vocea criticului interior, cultivăm bunătatea și compasiunea față de noi și față de ceilalți. Ne deschidem inima și ne învăluim în iubire.

In cifre, ReConnect Retreat înseamnă

 • 4 nopți de cazare în camera dublă sau triplă cu mic dejun, prânz, cină, gustări incluse
 • 4 clase de yoga/pilates/atelier creativ
 • 4 ateliere de mindfulness
 • 8 meditații & mindful movement
 • acces la piscina în aer liber, saună și jacuzzi
 • susținere și ghidaj constant din partea organizatoarelor  

   

CINE TE VA GHIDA?
❤️ LILIANA PARAIPAN, PROFESOR ACREDITAT DE MINDFULNESS ȘI HEALTH COACH
După o carieră profesională ce numără 10 ani de experiență în domeniul pieței financiare și alți 15 ani de antreprenoriat în domeniul spa și wellbeing, acum sunt în primul rând practicant și apoi profesor de mindfulness.
M-am certificat ca profesor MBSR (Mindfulness based Stress Reduction) și Health Coach (Institute for Integrative Nutrition) Am urmat numeroase cursuri de pregătire la Mindful Academy, Oxford University Mindfulness Centre, Center for Mindful Self-Compassion – University of Massachussetts Medical School si Search Inside Yourself (Google).
Menirea mea este să te ghidez să readuci echilibrul și bucuria in viata ta. Cu 12 ani în urmă am renunțat la viața agitată a Bucureștiului și, împreună cu soțul și cei trei copii, am ales o viață trăită mai simplu, mai aproape de natură, pe care acum o împărtășeșc cu cei care îmi treceți pragul, la Forest Villa -Detox & Mindfulness, în Cisnadioara.
❤️ SIMONA LEDERMAN, FACILITATOR MINDFUL OUTDOOR EXPERIENCE & PROFESOR YOGA
Simona este profesor de yoga acreditat Yoga Alliance (RYT-200), facilitator acreditat de yoga pentru supravietuitorii de trauma (TCTSY-F) printr-un program creat de David Emerson la Trauma Center in Brookline, Massachusetts, precum si Reiki Master in traditia Usui . Simona a inceput sa practice yoga ca modalitate de vindecare a simptomelor de anxietate si de tulburare de stres post-traumatic, in urma unor pierderi semnificative din viata ei. In timpul programului de pregatire ca profesor de yoga, s-a simtit ghidata sa caute informatii legate de folosirea practicii de yoga si mindfulness pentru supravietuitorii de traume si asa a descoperit TCTSY (Trauma Center Trauma Sensitive Yoga) si a hotarat sa urmeze programul de certificare de 300 de ore. Cativa ani mai tarziu, continuandu-si dezvoltarea profesionala si personala, Simona a devenit Mindful Outdoor Guide prin programul de forest bathing de la Kripalu Center for Yoga and Health. In prezent, Simona urmeaza cursurile de certificare ca terapeut prin yoga (800 ore) atestat de International Alliance of Yoga Therapy (IAYT) din S.U.A.
❤️ ALEXANDRA MANDACHE, INSTRUCTOR YOGA
Alexandra și-a început călătoria în lumea yoga în 2015 și susține clase ca instructor din 2017. Ghizii ei în această călătorie sunt niște ființe dragi pe care le-a cunoscut pe parcursul certificării în Grecia și Olanda. Am fost eleva școlilor Transformational Hatha Yoga și Trimurti și a absolvit cursul de 200H Hatha Yoga și cel de 100H Yin Yoga și Yoga Nidra.
❤️ ANDREEA IONESCU, GHIDUL TAU IN ARTA MINDFUL
Andreea te va însoți în lumea culorilor și a creativității, a desenului de mandale sau a picturii pe pietre.
Fascinația pentru culori m-a însoțit mereu (de la 5-6 ani când pictam cerul și apa lacului în lumina asfințitului). Păstrând pictura în zona de relaxare totală și timp liber, am ales un alt drum profesional însă experiența actuală de Graphic Designer îmi permite să fiu creativă și în spațiul virtual, nu doar pe pânza de pictură. Si iată cum o carieră aparent fără legatură cu arta m-a adus către chemarea autentică a sufletului meu: BUCURIA de a așterne în culori toată frumusețea și perfecțiunea CREAȚIEI ce ne înconjoară.

Iată și câteva DETALII ORGANIZATORICE:
🌳 UNDE: Forest Villa Detox & Mindfulness, jud. Sibiu – la marginea pădurii, în Cisnădioara, departe de zgomotul orașului, ne așteaptă o locație cu liniște și energie vindecătoare. Cu piscină, saună și masaj! Cu mâncare proaspătă și sănătoasă, ovo-lacto-vegetariană, și gazde care au creat acest spațiu special pentru retreaturi.
📅 CÂND: retreatul începe MIERCURI, 6 OCTOMBRIE, la ora 16:00, și se termină DUMINICĂ 10 OCTOMBRIE , la ora 15:00
Poți opta pentru 4 sau 5 zile de retreat!

💰 CONTRIBUȚIA TA:
Prețul întreg pentru 4 zile de retreat este 1750 de lei.
Pentru înscrierile efectuate până la 23 SEPTEMBRIE, prețul devine 1450 lei.
Prețul întreg pentru 5 zile de retreat este 2100 de lei.
Pentru înscrierile efectuate până la 23 SEPTEMBRIE, prețul devine 1800 lei.
Masajul nu intră în acest preț și se rezervă personal în locație.
‼️ Poți achita și cu tichete/card de vacanță!!
➡️ INSCRIERI & PLATĂ
https://mindfulnessromania.ro/evenimente/reconnect-retreat/

In final, dacă în ultima vreme te întrebi din ce in ce mai des “ Ce contează cu adevărat pentru mine?“ sau “Ce am eu nevoie cu adevărat acum?“, te invit să mi te alături în această călătorie cu sens! 

Pentru întrebări legate de retreat, nu ezita să mă contactezi la tel 0722279847 sau pe email contact@lilianaparaipan.ro
Te aștept cu drag! ❤️

 

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te GRATUIT pe e-mail