Dacă ți-ai spus vreodată că “nu am timp pentru mine“, te asigur că te înțeleg perfect! Am fost și eu acolo! Cu toții avem aceleași 24 ore într-o zi și dacă este ceva pe ce putem conta, acesta este numărul de ore, minute și secunde pe care o zi le numără. Nu contează cum le folosim sau le pierdem, știm că nu le putem lua înapoi. Cea mai importantă investiție pe care o poți face pentru sănătatea ta este TIMPUL.

Noi nu găsim timpul să facem din starea noastră de bine o prioritate. Timpul ni-l facem singuri.  Conștient sau inconștient ne stabilim prioritățile în viață – iar programul, activitățile, obiceiurile sunt de multe ori determinate de aceste priorități.

Dacă în prezent în mintea ta rulează o bandă care-ți spune în continuu că ceva nu este în regulă cu tine, că nu te simți bine cu tine sau că nu arăți așa cum ai vrea, este timpul să iei măsuri și să te pui pe TINE în capul acestei liste de priorități.

Cum poți începe?

  • Oferă-ti minim 10 minute de liniște in fiecare zi. Lasă-te să simti ceea ce corpul îți spune. Ascultă-te. Învață să auzi în liniștea ta. Chiar dacă gândurile sunt prezente, atenția ta merge spre corp. Incetul cu incetul vei învăța să-l auzi și să-l înțelegi..
  • Fă cu o schimbare importantă în obiceiurile și programul zilnic de alimentatie. Acesta este primul pas spre o transformare la nivel    exterior și interior, pentru că oricât ne place sau nu, suntem cu siguranță ceea ce mâncăm. În sensul că nutrienții ne influențează starea de bine și sănătatea. Alege hrana cât mai naturală, mai proaspătă și fără ambalaje și etichete misterioase.
  • Alege un fel de mișcare care-ți place și practică-l de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Fie că mergi cu bicicleta, alergi în parc sau pur si simplu te plimbi în aer liber poate deveni o rutină care să aducă schimbări importante în felul în care te simți. Din experiența proprie îți pot spune că, fără a fi de felul meu sportivă, dacă nu mă mișc mai multe zile la rând, corpul meu se resimte…chiar simt nevoia de mișcare. Iar mișcarea îmi dă energie…de aceea, prefer să o fac dimineața.

Știu că acest demers nu este nici simplu de început, și mai ales, devine provocator să îl practici constant. Dar orice mic pas contează…cu orice vei alege să începi, vei simți nevoia să faci mai mult. Pentru că vei simi beneficiile și vei găsi motivația să mergi mai departe.

Și nu uita că starea ta de bine depinde de alegerile pe care le faci. Doar noi suntem responsabili de calitatea vieții noastre!

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te GRATUIT pe e-mail