Prinși fiind în ritmul alert al vieții cotidiene uităm să ne acordăm atenție, să ne simțim cu adevărat și să simțim prezentul care ne înconjoară…până când ne îmbolnăvim. Iar atunci devenim preocupaţi să aflăm de ce ne-am îmbolnăvit, devenim furioşi că ni s-a întâmplat tocmai nouă, vrem să aflăm de ce ni s-a întâmplat aceasta, credem că este nedrept ce ni se întâmplă…ceea ce trebuie să întelegem însă în acel moment este că boala a intervenit pentru că am încălcat o lege fizică sau spirituală. Autovindecarea este procesul de aducere a corpului înapoi la starea sa naturală de sănătate. Acest lucru este posibil prin meditatie si mindfulness.

Corpul omului este numai vitalitate, energie si spirit…

Vitalitatea pe care ne-o dorim cu toţii reprezintă mai mult decât un somn bun, o hrană echilibrată şi mişcarea din fiecare zi. Vitalitatea reală este fizică, emoţională şi spirituală. Iar pentru a avea vitalitate trebuie să înţelegem cea mai importantă resursa – energia.

Trebuie să aflăm cum folosim meditatia pentru a căpătă acces la propria resursă energetică, să ştim cum să eliminăm blocajele pentru a reuşi să facem această legatură şi cum să controlăm fluxul energetic, astfel încât să ne putem exprima întregul potenţial. Centrii noştri energetici operează la niveluri subtile, invizibile pentru ochiul fizic. Cu toate acestea, ne afectează toate aspectele vieţii, inclusiv vitalitatea, creativitatea şi starea generală de sănătate.

In cuvinte simple, ne-am putea gândi la centrii energetici ca la nişte staţii de recepţie şi emisie a energiei care, clipă de clipă, ajunge la noi, trece prin noi şi pleacă de la noi. Fiecare centru este ca o staţie de transformare care distribuie această energie puternică de la Spirit pe câte un alt nivel al fiinţei noastre, hrănindu-ne corpul, mintea şi sufletul. Fiecare chakră are un rol unic de îndeplinit în desfăşurarea vieţii zilnice şi în evoluţia spirituală. Cei şapte centri energetici principali sunt situaţi la nivelurile eterice ale fiinţei noastre, de-a lungul coloanei vertebrale – la baza acesteia, la jumătatea distanţei dintre bază şi ombilic, în dreptul ombilicului, al inimii, al gâtului, al frunţii şi în creştetul capului. Fie că ne dăm seama fie că nu, cu toţii primim şi distribuim energie prin cele 7 chakre. Cei şapte centri energetici ai corpului sunt porţile spre sinele spiritual. Intelegând cum funcţionează aceşti centri, putem lucra cu ei pentru a ne readuce corpul, mintea şi emoţiile în armonie cu adevărata noastră natură.

Suntem singuri responsabili de propria vindecare

Ceea ce trebuie să ştim este că boala se manifestă mai întâi la nivel energetic şi apoi la nivel fizic. De aceea, a sti despre corpul nostru eteric si a învăţa să ne mentinem sistemele energetice cât mai fluide şi deschise, este o prioritate pentru a ne menţine corpul fizic perfect sănătos. Ceea ce este extraordinar este ca ne putem ajuta singuri, fiind primii aplicanţi ai principiilor medicinii energetice pentru propriul corp. Putem optimiza capacităţile naturale ale corpului de a se autovindeca şi de a rămâne sănătos. Putem revigora un corp obosit, putem revitaliza o minte epuizată şi impulsiona un spirit lent. Pentru a ne cultiva aceste capacitati, trebuie să învăţăm o limbă pe care corpul nostru o cunoaşte deja: limba energiei. Energia reprezintă calea trupului, a minţii şi a sufletului.

Astăzi, deoarece stilul de viaţă al tuturor s-a îndepărtat atât de mult de natural, trebuie să trăim într-un parteneriat conştient cu sistemele energetice ale corpului pentru a duce o viaţă sănătoasă. Medicina energetică nu reprezintă riscuri, este deopotrivă naturală şi accesibilă. Este deopotrivă contemporană şi străveche. Este arta şi ştiinta prin care sunt cultivate sanatatea fizică, psihică si spirituală. Îmbină cunoaşterea raţională şi întelegerea intuitivă a energiilor corpului şi a mediului inconjurator.

În articolele viitoare vă voi povesti despre câteva trucuri practice menite să vă elibereze de tensiune şi stres, să vă crească imunitatea, să vă ajute să scăpaţi de dureri de cap sau de stările de anxietate și neliniște. Aceste tehnici le-am învățat de la Donna Eden, autoare cărții Medicina energetica: metode de echilibrare a energiilor corpului pentru sănătate și vitalitate, apărută la Editura Polirom și le-am aplicat în viața mea în diverse momente în timp.