“Două treimi dintre angajaţii români sunt foarte stresaţi la locul de muncă, efectele fiind starea de epuizare, insomniile și problemele de sănătate! Nivelul de stres este dublu faţă de acum 3 ani și cei mai mulţi angajaţi au ajuns la epuizare”, spune un studiu efectuat de BestJobs și publicat de Ziarul Financiar.

Conform studiului, principalii 3 factori de stres invocați de jumătate dintre angajați sunt “mediul de lucru dezorganizat şi haotic, supraîncărcarea şi primirea de responsabilităţi care ies din aria lor de competenţe”.

Sursele stresului la birou sunt multiple și e destul de greu să le eliminăm fiindcă de cele mai multe ori nu țin de noi. Soluția este să ne schimbăm noi răspunsul în fața acestor situații stresante, să învățăm cum să ne echilibrăm emoțional și fizic.

Mindfulness este un concept studiat și susținut științific de cercetările în neuroștiință, psihologie, medicină care au avut loc în ultimii 30 ani​. S-a dovedit că un program de mindfulness de 8 săptămâni poate avea rezultate importante în procesul de reducere a stresului, creștere a performanței, tratarea multor probleme de sănătate mentală și fizică, precum și îmbunătățirea stării noastre de bine. Companii precum Google, Apple, Nike, Intel sau Goldman Sachs au integrat programe de mindfulness în strategia lor de dezvoltare, retenție și motivare a resurselor umane, au integrat camere de meditație pentru angajați în sediile lor, iar membrii echipei lor participă în mod constant la programe de reducerea a stresului cu ajutorul exercitiilor mindfulness. Pentru companii, integrarea programelor de mindfulness devine un avantaj competitiv, aducându-le beneficii importante în domeniul inovației și creativității, eficienței și productivității precum și în retenția și motivarea angajaților.

Parte integrantă a programului Mindfulness în Compania Ta, atelierul de managementul stresului prin mindfulness și tehnici de relaxare este dedicat descoperirii și explorării conceptului de mindfulness ca instrument de creștere a clarității mentale și a rezilienței emoționale, acceptare și adaptare la situațiile din viața personală și profesională, instrument de management al stresului și tehnică de relaxare. Crește productivitatea și gradul de implicare a angajaților la locul de muncă.

Atelierul este susținut de Liliana Paraipan, profesor acreditat de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), program dezvoltat de University of Massachussetts Medical School, sub îndrumarea lui Jon Kabat Zin încă din 1979.

Durata: 2 ore

Nr participanti: min 8 – max 50 pers

Pret: 90 lei/pers

Cere ofertă personalizată !