fbpx

Selectați Pagina

Evadează din Haos, Descoperă Liniștea Interioară 

 În vârtejul alert al vieții moderne, mulți dintre noi simțim că suntem într-o cursă contra cronometru. Suntem mereu ocupați, mereu conectați și mereu în mișcare. Această goană nesfârșită ne lasă adesea stresați, epuizați și deconectați de la adevăratul nostru sine. Relațiile noastre, sănătatea și starea de bine au de suferit, iar noi ne simțim prinși într-un ciclu al epuizării, întrebându-ne dacă viața înseamnă mai mult decât atât.

 Retreatul Reconnect este creat pentru persoane ca tine. Această experiență de mindfulness de 5 zile servește ca un sanctuar ferit de zgomotul și haosul lumii externe. Nu este doar o pauză; este o transformare.

O călătorie cu sens, în care  regăsești echilibrul și conexiunea cu tine!

Acest retreat este o pauza de la ritmul alert al vietii tale, un moment de liniste in care te poti auzi cu adevarat! Un moment de respiro pe care ti-l dai pentru a privi cu claritate imaginea de ansamblu a vietii tale, pentru a te conecta cu sursa ta interioara, pentru a-ti asculta intuitia și a-ti lăsa creativitatea să-ți arate drumul! Ca să simți că  ceea ce faci are un sens mai profund decat acela de a-ti umple zilele cu responsabilitati si o lista ampla de activitati. Pe parcursul acestei retrageri, vei explora ce inseamnă să fii si sa trăiești cu sens. Vei petrece timp în natură, vei respira aer curat, vei face yoga, vei medita, vei desena mandale, vei manca sanatos, vei avea timp sa reflectezi, să respiri, să te miști, să scrii, să explorezi. Vei împărtăși din ceea ce ești cu alte suflete deschise. Vei reinvata sa fii, să te bucuri, să trăiești si nu doar sa faci!

ReConnect este spațiul de siguranță în care TU ieși din A FACE și reînveți doar SĂ FII

Dacă ne uităm cu atenție la viața noastră, ne dăm seama că cele mai multe împliniri sufletești nu vin din productivitate și eficiență. Cele mai mari împliniri vin din a fi…cele mai frumoase zile sunt cele în care reușim să stăm în tihnă și să ne gândim la viața noastră, să ne bem cafeaua în liniște, să admirăm natura, să simțim aerul curat de munte, să ascultăm marea .. acele zile în care nu ne luptăm să obținem ceva anume, în care nu bifăm nimic pe lista noastră de “to do”-uri…acele zile în care existăm pur și simplu…iar la ReConnect îți facilităm spațiul de siguranță în care TU doar să FII!

Îți iei o pauză de 5 zile de odihnă, relaxare și liniște aproape de natură
Te deconectezi de la majoritatea distragerilor și a factorilor externi de stres
Simți o stare de calm, claritate, echilibru și stabilitate interioară. Blândețe și acceptare.
Înveți și aplici numeroase instrumente și practici utile pe care le vei folosi toată viața

CE OBȚII DACĂ VII LA RECONNECT?

N

te centrezi

Găsești esența ființei tale, acel loc de liniște interioară din care poți fi tu !
N

te reconectezi

Simți contactul cu corpul tău, cu simțurile tale și ești bine cu tine!
N

respiri aer curat

Inspiri și expiri..simți cum aerul oxigenat, de munte, îți umple plămânii
N

îți redescoperi intuiția

Vocea ta interioară capătă forță, iar tu înveți să o asculți
N

reînveți să fii

Ieși din starea de pilot automat și reînveți să fii mai mult decât să faci
N

regăsești sensul vieții

Conexiunea puternică cu sinele tău îți arată drumul, sensul, misiunea..
N

Practici de buzunar

Pleci cu instrumente și practici utile pentru oricând vei avea nevoie în viitor
N

regăsești calmul și echilibrul

La final, starea ta va fi diferită. Vei simți echilibru, claritate și stabilitate

reconnect este o călătorie cu sens, dedicată cunoașterii de sine, vindecarii emotionale si cresterii puterii personale

Dacă în ultima vreme te întrebi din ce in ce mai des “Ce contează cu adevărat pentru mine?“ sau “Ce am eu nevoie cu adevărat acum?“ te invităm să ni te alături în această călătorie cu sens! Am creat cadrul și contextul să îți poți pune aceste întrebări în liniște și să afli propriile răspunsuri cu ajutorul unor tehnici și practici care îți vor activa puterea interioară pentru ca tu să trăiești în acord cu dorințele și valorile tale cele mai profunde!

VOM LUCRA ÎN 4 DIMENSIUNI

Potrivit oricărui nivel de practică, acest program se construiește ca un puzzle, cu 4 dimensiuni de lucru:

  • ancorare în corp și simțuri – prin diferite tehnici de respirație, mișcare și meditație, vei învăța să simți fiecare părțiță a trupului tău, să observi senzațiile și să devii mai prezent în momentul actual.
  • conștientizarea gândurilor și a condiționărilor mentale – vom explora cum funcționează mintea noastră, identificând tiparele și condiționările care ne limitează sau ne împiedică să trăim la potențialul maxim.
  • echilibrul emoțional  – vom recunoaște, accepta și integra emoțiile – fie ele pozitive sau dificile – și a învăța cum să navigăm prin ele cu grație și înțelepciune.
  • compasiunea de sine – prin practici de compasiune si blandete, vei învăța să îți cultivi relații mai sănătoase și să te conectezi cu ceilalți la un nivel mai profund

corp și simțuri

Respirăm conștient, ne simțim corpul și îi ascultăm mesajele, ieșim din pilotul automat și ne ancorăm în simțuri. Ne centrăm și reconectăm cu esența ființei noastre.

gânduri

Devenim martorul gândurilor noastre, conștientizăm tiparele mentale și începem decondiționarea. Învățăm să răspundem cu calm la stresul din viața noastră.

emoții

Observăm cum ne simțim emoțiile în corp, învățăm să ne acceptăm emoțiile negative, îmblânzim ceea ce simțim. Ne dezvoltăm reziliența emoțională,

COMPASIUNE

Recunoaștem vocea criticului interior, cultivăm bunătatea și compasiunea față de noi și față de ceilalți. Ne deschidem inima și ne învăluim în iubire.

CARE ESTE PROGRAMUL RETREAT-ULUI? 

ziua 1 - SETAREA INTENȚIEI, ANCORAREA ÎN RESPIRAȚIE

Prima zi este despre setarea intenției și ancorarea în respirație. Luăm un prim contact cu noi, în afara responsabilităților și rolurilor zilnice. Ne adaptăm la noul mediu, ne bucurăm de liniște și de natura din jur. 15.00-17.00 Sosire și acomodare cu spațiul & gustare de bun venit 17.00 Cerc de Deschidere Retreat – cunoaștere, setarea intenției  19.30 Cina sănătoasă   20.30 Meditatie de seara – ancorare in respiratie  21.00 Relaxare la sauna, jacuzzi

ziua 2 - STAREA DE PREZENȚĂ, ancorarea în CORP ȘI ÎN SIMȚURI

A doua zi este despre starea de a fi și ancorarea în momentul prezent. Începem cu o scanare corporală care ne ajută să intrăm în contact cu fiecare parte a corpului nostru, simțim senzațiile prezente, ascultăm mesajele corpului și simțim viața cum pulsează în noi. Apoi, cu ajutorul exercițiilor de mindfulness, învățăm să descoperim diferența dintre a funcționa pe pilot automat și a acționa conștient. Ne ancorăm în simțuri și trăim bucuria momentului prezent. Pentru ca la finalul zilei să cultivăm starea de stabilitate și centrare în fața incertitudinii din viața noastră cu ajutorul unui exercițiu de vizualizare. 8.00 – Morning Energy Shot – bauturi sanatoase cu superalimente 08.15 Yoga pentru energizare si impamantare 9.30 Mic dejun sănătos 11.00 – 13.00 Atelier de mindfulness – Plonjăm in oceanul interior. Starea de prezență, ancorarea în corp și simțuri  14.00 Prânz sănătos 15.00 -17.00 Timp de odihna, masaj 17.00 Mindful Walk in Padure  18.30 Meditatie de seara & Sharing  19.30 Cina sanatoasa   20.30 Relaxare la sauna, jacuzzi

ziua 3 - Claritatea mintii - martorul gandurilor noastre

Ziua a treia este despre claritatea minții. Ne începem ziua cu o meditație în mișcare care ne va ajuta să ne aliniem corpul cu mintea și ne va ancora în prezent. Continuăm cu câteva noțiuni de neuroștiință cu care înțelegem modul de funcționare a creierului nostru și cum ne afectează el procesul de decizie. Devenim martorul gândurilor noastre cu ajutorul meditației, învățăm un alt fel de cunoaștere a realității decât cel al minții. Conștientizăm credințe limitative și tipare mentale care ne țin departe de o viață trăită în contact cu sinele nostru autentic. Lucrăm cu reacția noastră la stres și învățăm să ne raportăm diferit la lucrurile neplăcute care apar în viața de zi cu zi. 8.00 – Morning Energy Shot – bauturi sanatoase cu superalimente 08.15 Yoga pentru energizare si impamantare  9.30 Mic dejun sănătos 11.00 – 13.00 Atelier de mindfulness  – De la rătăcire la claritate. Concentrarea minții pentru schimbarea creierului. 14.00 Prânz sanatos 15.00 – 17.00 Timp de odihna/Masaj/Consemnare jurnal 17.00 – Atelier Calatorie Interioara cu Pictura de Mandale 18.30 Meditatie de seara&Sharing  19.30 Cina sanatoasa 20.30 Relaxare la Sauna si Jacuzzi

ziua 4 - IMBLÂNZIM EMOȚIILE ȘI CREȘTEM REZILIENȚA

8Ziua a patra este despre lumea noastră emoțională. Explorăm cum simțim fiecare emoție în corp, învățăm limbajul fiecărui sentiment, descoperim povestea din spatele fiecărei emoții și practicăm acceptarea a ceea ce simțim. Conștientizăm că nu putem ajunge la esența ființei noastre fără a învăța să fim cu ceea ce ne doare. Dăm sens acestei suferințe emoționale și începem să o dizolvăm. Practicăm meditația bunătății iubitoare, ne conectăm cu sentimentul de compasiune pentru noi și pentru cineva drag. 8.00 – Morning Energy Shot – bauturi sanatoase cu superalimente 08.15 Trezirea Simturilor & Mers constient * (daca vremea permite, se va face in iarba) 9.30 Mic dejun sănătos 11.00 – 13.00 Atelier Mindfulness – Lucram cu emotiile 14.00 Prânz sănătos 15.00 -17.00 Timp de odihna, masaj 17.00 –  18.30 Conectare prin Miscare Intuitiva si dans 19.30 Cină sănătoasă 20.30 Relaxare la sauna si jacuzzi

Ziua 5 - CULTIVĂM BUCURIA, BUNĂTATEA ȘI BLÂNDEȚEA

Astăzi este despre acceptarea de sine, conectarea cu sinele nostru viitor și cultivarea iubirii de sine. Simțim blândețe și compasiune față de noi, vedem adevărul despre noi și învățăm să ne tratăm cu bunătate. Schimbăm modul de raportare față de noi înșine.  8.00 – Morning Energy Shot – bauturi sanatoase cu superalimente 08.15 Yoga pentru energizare si impamantare 9.30 Mic dejun sănătos 11.00 – 13.00 Atelier de mindfulness – Compasiunea de Sine ca Poarta spre Esenta Ta. Cultivăm iertarea, bunătatea și compasiunea. 13.00 Ceremonia focului și feedback de final  13.30 Prânz sănătos 14.30 La revedere

VOM FOLOSI URMĂTOARELE INSTRUMENTE

exerciții de mindfulness

TEHNICI DE RESPIRAȚIE

PRACTICI INFORMALE DE MEDITAȚIE

LINIȘTE NOBILĂ

CONECTARE CU NATURA

TEHNICA JURNALULUI

ATELIERE CREATIVE

NUTRIȚIE SĂNĂTOASĂ

YOGA

terapii energetice

MINDFUL EATING

MASAJ SPA

Meditatie mindfulness

Hrană sănătoasă

yoga pentru impamantare si energizare

miscare constienta si qi qong

Hrană sănătoasă

cine te va ghida?

Liliana Paraipan, profesor acreditat de mindfulness. NeuroMindfulness master practitioner & Compassionate Inquiry practitioner

Cu o carieră remarcabilă în domeniul mindfulness-ului și meditației, Liliana a devenit un reper în lumea dezvoltării personale, ghidând mii de persoane către descoperirea liniștii interioare și a potențialului lor infinit.

Acreditată la nivel internațional ca profesor de mindfulness, Liliana și-a dedicat anii în aprofundarea și transmiterea cunoștințelor sale. A fost martora transformărilor miraculoase ale celor care, prin meditație și conștientizare, și-au redescoperit esența autentică și au învățat să navigheze prin provocările vieții cu grație și înțelepciune.

Dar ce stă la baza acestei dedicări? O pasiune neclintită și o convingere profundă în puterea fiecărei ființe de a se reconecta cu sursa propriei esențe. Fiecare retreat organizat de ea este o invitație la o călătorie transformativă, o oază de refugiu și regenerare.

În ciuda numeroaselor realizări și recunoașteri, esența misiunii Lilianei rămâne simplă: să inspire și să faciliteze trezirea conștiinței, împuternicindu-i pe alții să trăiască o viață plină de sens, conectare și bucurie autentică. Pentru Liliana, fiecare zi este o nouă oportunitate de a semăna semințe de inspirație, speranță și transformare în inimile celor dornici de schimbare.

Simona Lederman, facilitator Mindful Outdoor Experience & pROFESOR Yoga

Simona este profesor de yoga acreditat Yoga Alliance (RYT-200), precum si Reiki Master in traditia Usui . Simona a inceput sa practice yoga ca modalitate de vindecare a simptomelor de anxietate si de tulburare de stres post-traumatic, in urma unor pierderi semnificative din viata ei. Simona a devenit Mindful Outdoor Guide prin programul de forest bathing de la Kripalu Center for Yoga and Health. In prezent, Simona urmeaza cursurile de certificare ca terapeut prin yoga (800 ore) atestat de International Alliance of Yoga Therapy (IAYT) din S.U.A.

Alexandra Mandache, instructor yoga

Alexandra și-a început călătoria în lumea yoga în 2015 și susține clase ca instructor din 2017. Ghizii ei în această călătorie sunt niște ființe dragi pe care le-a cunoscut pe parcursul certificării în Grecia și Olanda. Am fost eleva școlilor Transformational Hatha Yoga și Trimurti și a absolvit cursul de 200H Hatha Yoga și cel de 100H Yin Yoga și Yoga Nidra. Este de asemenea certificata ca reflexoterapeut. 

Andreea Ionescu, ghidul tau in arta mindful

Andreea te va însoți în lumea culorilor și a creativității, a desenului de mandale sau a picturii pe pietre. 

Păstrând pictura în zona de relaxare totală și timp liber, Andreea a ales un alt drum profesional însă experiența actuală de Graphic Designer îmi permite  să fiu creativă și în spațiul virtual, nu doar pe pânza de pictură. Si iată cum o carieră aparent fără legatură cu arta m-a adus către chemarea autentică a sufletului meu: BUCURIA de a așterne în culori toată frumusețea și perfecțiunea CREAȚIEI ce ne înconjoară.

LOCAȚIA RETREAT-ULUI

Forest Villa este un spațiu cald, intim și primitor în care te vei simți ca acasă. Situată la marginea pădurii, la doar 7 km de Sibiu, in satul traditional săsesc Cisnădioara. Accesul este facil, chiar din drumul principal. Ai cazare in camera single, dubla, tripla sau apartament, mancare naturală preparată în casa, o gradină de peste 7000 mp în care poti savura razele soarelui si susurul apei, o bibliotecă bogata, un foisor pentru yoga, pilates si meditatie, piscină exterioară încălzită(disponibilă în perioada mai-octombrie) și facilități spa de saună, jacuzzi și masaj. Destinată persoanelor care doresc să se bucure de compania naturii și să-și acorde timp pentru sufletul lor, locația este dedicată prioritar retreat-urilor și evenimentelor de dezvoltare personală și vindecare. De asemenea, oferim pachete de retreat individual pentru persoanele și familiile pasionate de o viață sănătoasă. Iar uneori, la cerere, organizăm evenimente corporate dedicate stării de bine. 

Ce spun participantii la editiile anterioare

Atunci cand am ales calatoria REconnect am ales un alt drum in viata mea. Nu stiam de ce, dar intregul parcurs de cateva zile mi-a oferit raspunsul. Pentru 4 zile, timpul meu a curs in alt ritm, in alt sens decat tumultul cu care eram obisnuita dar pe care nu mai puteam sa il sustin. Eram la capatul puterilor omenesti.
Calatoria, ca orice calatorie, nu este usoara. In jurul meu totul creat a fost creat sa ma sustina (dieta, terapii, natura), iar facilitarea intalnirii cu mine (prin meditatie si constientizare) a fost revelatoare.
Cine sunt eu cand sunt doar eu?! Aceasta a fost intrebarea care si-a gasit raspuns. Si acel raspuns nu putea sa fie autentic si vindecator decat intr-un cadru ce nu credeam ca o sa intalnesc vreodata, intr-un colt de Rai (Cisnadioara), intre oameni care m-au acceptat, mi-au deschis drumul, m-au imbratisat si m-au primit neconditionat asa cum sunt.
Si din REconect a rasarit noul drum si am facut primii pasi (ghidata) spre echilibrare si vindecare. Multumesc cu recunostinta, din inima, Liliana!”
Ioana Manolescu

Am participat la acest program 4 zile. A fost o alegere instinctiva cand am vazut anuntul pe Facebook. Aveam minime cunostinte despre ce inseamna Mindfulness si Puterea prezenței dar simtem ca ceva imi lipseste. Cautam si eram curioasa. Cele patru zile in care am participat la programul REconnect au fost pentru mine zile ce au deschis o ,,usa ”a cunoasterii si a iubirii de sine, o ,,usa” ce era bine asunsa si zavorata. Fiecare zi a fost o noua provocare , o noua lectie, o noua descoperire. Au fost momente in care am fost foarte bulversata de ceea ce am simtit in conectarea cu mine, am simtit bucurie dar, de multe ori, surprindere si tristete. Am intalnit aici oameni de la care am invatat ceva in fiecare moment. Din partea Lilianei am simtit implicarea unui Profesionist ce m-a ghidat si sustinut permanaent. Ea are in preajma ei oameni la fel de valorosi. Am plecat dupa aceste zile mai ,,bogata”. Simt ca aceste zile m-au schimbat! Multumesc Lilianei Paraipan pentru aceasta experienta minunata! Multumesc Andreea, Dragos, Alexandra, Andra, Simona si tuturor oamenilor cu suflet deschis pe care i-am intalnit aici !
Luminita Bunescu

“Ce am realizat în acest timp din retreat? Am petrecut muuuult timp cu mine, m-am reconectat cu corpul meu, i-am auzit și simțit nevoile de atenție și mișcare, cât și durerile. Mi-am observat gândurile și am identificat câteva tipare de gândire în buclă, mi-am recunoscut câteva mecanisme de apărare dezvoltate în copilărie și, cel mai important, am vizualizat sinele meu viitor. Am primit un mesaj puternic de încredere în ceea ce va veni. Acum, la câteva zile după retreat, mă simt odihnită, așezată în mine, sigură pe mine, calmă, rezistentă la presiunile sociale, echipată cu forța de a spune NU și de a pune limite. Plănuiesc ca de acum încolo să îmi acord mai multă blândețe și bunătate cât și astfel de momente de reconectare cu mine. A fost intens și vindecător!”
Diana Blinda

“Am participat la retreatul Lilianei si pot spune ca asta a fost una dintre cele mai bune decizii pe care am facut-o pana acum. Daca ai o curiozitate si esti deschis, te incurajez cu drag sa participi. Vei descoperi lucruri despre tine si te vei conecta cu cea mai autentica forma a ta, intr-un mod in care probabil nu te-ai fi asteptat. Liliana a reusit ca creeze un spatiu in care esti liber sa lucrezi cu orice probleme te confrunti in acel moment. Efectele pe care aceste cateva zile petrecute acolo au fost neasteptat de bune si am plecat cu o varietate de practici, lectii, realizari si obiceiuri pe care le voi integra in activitatea de zi cu zi. Acest retreat este cel mai valoros dar pe care il poti face sufletului tau, iar daca te afli pe aceasta pagina, probabil nimic nu este intamplator. Urmeaza-ti instinctul!”
Andra Pungă

“Eram convinsa ca aceasta evadare o sa imi prinda bine insa asteptarile mele au fost cu mult depasite. Fiecare zi a venit cu cate o revelatie, cu sentimente, emotii si trairi profunde. Fiecare meditatie a mai pus o caramida in desavarsirea mea ca fiinta. Aceasta experienta trebuie traita pentru a fi inteleasa pe deplin. Si fiecare o va trai in felul sau, in momentul in care este pregatit. Pentru mine a fost de real folos, am gasit puterea si curiozitatea de a privi inauntrul meu si de a intelege cine sunt.”
Andra Ilie

“A fost o experienta incredibila. Nu m-as fi asteptat sa plec dupa 5 zile cu sufletul atat de usor, cu mintea asa relaxata si cu certitudinea ca sunt indeajuns de puternica sa infrunt toate obstacolele. Meditatia cu Liliana a fost exercitiul practic cu ajutorul caruia am reusit sa am nenumarate revelatii legate de relatiile mele cu ceilalti si, mai ales, de cea cu mine. De asemenea, orele de yoga, pilates, masajul, practica Mandala, sesiunea de mindful cooking si conectarea cu natura, in padure, au completat armonios aceste zile de vis pe care le-am trait in Cisnadioara. Mi-ar placea ca toti oamenii pe care ii cunosc si pe care ii voi cunoaste in viata mea sa aiba norocul sa ajunga aici!”
Carina Rusu

Ai o întrebare? Contactează-mă!

3 + 12 =

Plugin powered by Kapsule Corp