O minivacanță pentru echilibrul interior și starea ta de bine!

ReConnect – în echilibru și conexiune cu tine

 12 – 16 MAI 2021

Programul  îți oferă spațiul și timpul reconectării cu esența ființei tale,

într-un ritm natural, firesc, blând și adaptat nevoilor tale.

Retreat-ul se desfășoară în grupuri restrânse, de 4-10 persoane,

și în condiții de maximă siguranță sanitară (inclusiv testare rapidă la sosire în locație).

In cazul impunerii de restrictii care nu vor permite organziarea evenimentului,

sumele achitate in avans vor fi returnate integral.

DE CE RECONNECT?

N

te centrezi

Găsești esența ființei tale, acel loc de liniște interioară din care poți fi tu !
N

te reconectezi

Simți contactul cu corpul tău, cu simțurile tale și ești bine cu tine!
N

respiri aer curat

Inspiri și expiri..simți cum aerul oxigenat, de munte, îți umple plămânii
N

îți redescoperi intuiția

Vocea ta interioară capătă forță, iar tu înveți să o asculți
N

reînveți să fii

Ieși din starea de pilot automat și reînveți să fii mai mult decât să faci
N

regăsești sensul vieții

Conexiunea puternică cu sinele tău îți arată drumul, sensul, misiunea..
N

Practici de buzunar

Pleci cu instrumente și practici utile pentru oricând vei avea nevoie în viitor
N

regăsești calmul și echilibrul

La final, starea ta va fi diferită. Vei simți echilibru, claritate și stabilitate
VOM LUCRA ÎN 4 DIMENSIUNI

Potrivit oricărui nivel de practică, acest program se construiește ca un puzzle, pe parcursul a 5 zile care urmăresc 4 dimensiuni de lucru: ancorare în corp și simțuri, conștientizarea gândurilor și a condiționărilor mentale, echilibrul emoțional și relația cu tine și cu ceilalți. La final, ești TU, esența ființei tale!

corp și simțuri

Respirăm conștient, ne simțim corpul și îi ascultăm mesajele, ieșim din pilotul automat și ne ancorăm în simțuri. Ne centrăm și reconectăm cu esența ființei noastre.

gânduri

Devenim martorul gândurilor noastre, conștientizăm tiparele mentale și începem decondiționarea. Învățăm să răspundem cu calm la stresul din viața noastră.

emoții

Observăm cum ne simțim emoțiile în corp, învățăm să ne acceptăm emoțiile negative, îmblânzim ceea ce simțim. Ne dezvoltăm reziliența emoțională,

relații

Recunoaștem vocea criticului interior, cultivăm bunătatea și compasiunea față de noi și față de ceilalți. Ne deschidem inima și ne învăluim în iubire.
CUM SE DERULEAZĂ CELE 5 ZILE DE PROGRAM
ziua 1 - SETAREA INTENȚIEI, ANCORAREA ÎN RESPIRAȚIE
Prima zi este despre setarea intenției și ancorarea în respirație. Luăm un prim contact cu noi, în afara responsabilităților și rolurilor zilnice. Ne adaptăm la noul mediu, ne bucurăm de liniște și de natura din jur.

13.00-16.00 Sosire și acomodare cu spațiul & gustare de bun venit

16.00 Deschidere Retreat – cunoaștere, setarea intenției

17.00 Sesiune Yoga pentru conștientizarea corpului 

18.30 Practică mindfulness 

20.00 Cina sănătoasă  

ziua 2 - STAREA DE PREZENȚĂ, ancorarea în CORP ȘI ÎN SIMȚURI
A doua zi este despre starea de a fi și ancorarea în momentul prezent.  Începem cu o scanare corporală care ne ajută să intrăm în contact cu fiecare parte a corpului nostru, simțim senzațiile prezente, ascultăm mesajele corpului și simțim viața cum pulsează în noi. Apoi, cu ajutorul exercițiilor de mindfulness, învățăm să descoperim diferența dintre a funcționa pe pilot automat și a acționa conștient. Ne ancorăm în simțuri și trăim bucuria momentului prezent.  Pentru ca la finalul zilei să cultivăm starea de stabilitate și centrare în fața incertitudinii din viața noastră cu ajutorul unui exercițiu de vizualizare.

8.00 Mindful Movement/Meditație ghidată

9.00 Mic dejun sănătos 

10.30 Sesiune mindfulness – Plonjăm in oceanul interior. Starea de prezență, ancorarea în corp și simțuri  

12.00 Drumeție/Consemnare jurnal/Sesiune individuală de mindfulness 

14.00 Prânz sănătos  

16.30 Yoga/Pilates/Masaj/Creativity workshop

18.30 Practică mindfulness 

20.00 Cina sănătoasă  

ziua 3 - Claritatea mintii - martorul gandurilor noastre
Ziua a treia este despre claritatea minții. Ne începem ziua cu o meditație în mișcare care ne va ajuta să ne aliniem corpul cu mintea și ne va ancora în prezent. Continuăm cu câteva noțiuni de neuroștiință cu care înțelegem modul de funcționare a creierului nostru și cum ne afectează el procesul de decizie. Devenim martorul gândurilor noastre cu ajutorul meditației,  învățăm un alt fel de cunoaștere a realității decât cel al minții. Conștientizăm credințe limitative și tipare mentale care ne țin departe de o viață trăită în contact cu sinele nostru autentic. Lucrăm cu reacția noastră la stres și învățăm să ne raportăm diferit la lucrurile neplăcute care apar în viața de zi cu zi.

8.00 Mindful Movement/Meditație ghidată

9.00 Mic dejun sănătos 

10.30 Sesiune mindfulness – De la rătăcire la claritate. Concentrarea minții pentru schimbarea creierului.

12.00 Drumeție și practică în natură (dacă vremea permite)/Timp pentru tine

14.00 Prânz sănătos  – sesiune mindful cooking & eating

15.30 – 16.30 Masaj/Sesiune individuală de mindfulness/Consemnare jurnal

17.00 Yoga/Pilates/Creativity workshop

18.30 Practică mindfulness 

20.00 Cina sănătoasă  

ziua 4 - IMBLÂNZIM EMOȚIILE ȘI CREȘTEM REZILIENȚA
Ziua a patra este despre lumea noastră emoțională. Explorăm cum simțim fiecare emoție în corp, învățăm limbajul fiecărui sentiment, descoperim povestea din spatele fiecărei emoții și practicăm acceptarea a ceea ce simțim. Conștientizăm că nu putem ajunge la esența ființei noastre fără a învăța să fim cu ceea ce ne doare. Dăm sens acestei suferințe emoționale și începem să o dizolvăm. Practicăm meditația bunătății iubitoare, ne conectăm cu sentimentul de compasiune pentru noi și pentru cineva drag. 

8.00 Mindful Movement/Meditație ghidată

9.00 Mic dejun sănătos 

10.30 Sesiune mindfulness – Îmblânzim ceea ce simțim. Pășim pe drumul spre echilibrul emoțional  

12.00 Drumeție și practică în natură (dacă vremea permite)/Timp pentru tine

14.00 Prânz sănătos  – sesiune mindful cooking & eating

15.30 – 16.30 Masaj/Sesiune individuală de mindfulness/Consemnare jurnal

17.00 Yoga/Pilates/Creativity workshop

18.30 Practică mindfulness 

20.00 Cina sănătoasă  

ziua 5 - CULTIVĂM compasiunea de sine
In ziua a cincea reducem din puterea criticului interior, ne conectăm cu sinele nostru viitor și cultivăm iubirea de sine. Conștientizăm că a fi în război cu noi este o formă de suferință emoțională care ne reduce din creativitate și din libertatea de a fi noi înșine și începem decondiționarea. Simțim blândețe și compasiune față de noi, vedem adevărul despre noi și învățăm să ne tratăm cu  bunătate. Schimbăm astfel modul de raportare față de noi înșine. De asemenea, aceasta este ziua în care aducem practica mindfulness mai aproape de viața noastră de zi cu zi prin exerciții aplicate pe care le vom putea folosi apoi oricând, de câte ori avem nevoie.

8.00 Mindful Movement/Meditație ghidată

9.00 Mic dejun sănătos 

10.30 Sesiune mindfulness – Ne deschidem inima și ne învăluim în iubire. Cultivăm iertarea, bunătatea și compasiunea. 

12.00 Ceremonie de închidere a retreatului

VOM FOLOSI URMĂTOARELE INSTRUMENTE:

exerciții de mindfulness

TEHNICI DE RESPIRAȚIE

PRACTICI INFORMALE DE MEDITAȚIE

LINIȘTE NOBILĂ

CONECTARE CU NATURA

TEHNICA JURNALULUI

ATELIERE CREATIVE

NUTRIȚIE SĂNĂTOASĂ

YOGA

PILATES

MINDFUL EATING

MASAJ SPA

FACILITATORI

liliana paraipan - PROFESOR DE MINDFULNESS & HEALTH COACH

Pasionată de abordarea holistică a ființei umane și de a trăi sănătos, Liliana a renunțat la viața agitată a Bucureștiului și, împreună cu soțul și cei trei copii, a ales o viață trăită mai simplu, mai aproape de natură, pe care acum o împărtășește cu toți cei care îi trec pragul, la Forest Villa. Chiar la marginea pădurii, în Cisnădioara, lângă Sibiu, a creat un spațiu destinat celor care doresc să se reconecteze cu natura și cu ei înșiși, să-și reîncarce bateriile și să se bucure de un stil sănătos de viață. Certificată ca profesor de mindfulness (MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction) și Health Coach (Integrative Nutrition Institute), Liliana crează programe de wellbeing pentru companii și individuali pe care le implementează fie online, fie în propriul retreat situat la Cisnădioara, Sibiu. Poți citi mai multe despre Liliana aici!

Alina Barbu - instructor acreditat de Pilates

Alina a studiat si s-a specializat în metoda Pilates în SUA, unde a și profesat timp de 8 ani, între 2004 și 2012, în propriul studio de pilates. A absolvit programul de studii balneofiziokinetoterapie și recuperare al Universității de Medicină și farmacie din Tg Mureș și este licențiată în fiziokinetoterapie. Alina iubește natura și frumosul din jur, iar în prezent locuiește cu familia, în Cisnădioara, Jud Sibiu.

ALEXANDRA - instructor certificat de YOGA

De când există yoga în viața mea, am descoperit cu adevărat magia existenței. Corpul nostru este incredibil, cum fiecare părticică conlucrează pentru a sprijini altă părticică din noi, cum fiecare gând și emoție influențează biochimia corpului. Am devenit mai atentă la simțurile mele și ceea ce se întâmplă în interiorul meu. Când vezi magia funcționarii tale ajungi să simți o mare recunoștință. Acea stare te face să apreciezi fiecare clipă și să te bucuri de ea. Înveți să accepți ce ți se întâmplă și înțelegi că totul are sens. Capeți o liniște interioară, un calm profund și încredere că totul este în favoarea ta. Intenția mea este de fiecare dată să te îndrum spre tine. Să găsești bucuria de a fi cu tine și pacea care există acolo. Sa găsești recunoștință pentru ceea ce ești și să-ți descoperi puterea interioară.

Experiența mea cu yoga a început în 2015 și susțin clase din ca instructor din 2017. Ghizii mei în această călătorie sunt niște ființe dragi pe care le-am cunoscut pe parcursul certificării mele în Grecia și Olanda. Am fost eleva școlilor Transformational Hatha Yoga și Trimurti și am absolvit cursul de 200H Hatha Yoga și cel de 100H Yin Yoga și Yoga Nidra.

ANDREEA IONESCU - ghidul tău în arta mindful

Andreea te va însoți în lumea culorilor și a creativității, a desenului de mandale sau a picturii pe pietre. 

Fascinația pentru culori m-a însoțit mereu (de la 5-6 ani când pictam cerul și apa lacului în lumina asfințitului). Păstrând pictura în zona de relaxare totală și timp liber, am ales un alt drum profesional: liceu de mate-fizica, facultate și master în afaceri internaționale, un job în domeniul burselor de mărfuri și apoi am intrat în industria spa. Experiența de Graphic Designer îmi permite acum să fiu creativă și în spațiul virtual, nu doar pe pânza de pictură. Si iată cum o carieră aparent fără legatură cu arta m-a adus către chemarea autentică a sufletului meu: BUCURIA de a așterne în culori toată frumusețea și perfecțiunea CREAȚIEI ce ne înconjoară.

AI ÎNTREBĂRI?
SERVICII SUPLIMENTARE

meniu detox - sucuri, salate crude

Pe durata programului, vei bea zilnic cca 3 litri de lichide, intre care 2 litri de sucuri fresh, presate la rece, iar restul supa detoxifianta, apa, ceaiuri. De asemenea, o varietate de legume crude în salate. De asemenea, vei avea un aport de superlimente si probiotice. La finalul programului, vei simti beneficiile: vitalitate crescuta, cateva kilograme in minus, piele mai luminoasa si mai curata, o stare de spirit mai buna.

Program zilnic Master Detox

  • 07.45 Suc Detox fructe
  • 09.30 Iarba de Grau/Detox pentru ficat
  • 10.15 Suc verde vitalizant
  • 12.30 Supa Detox
  • 14.00 Suc Detox legume/Salată crudă
  • 15.30 Supa Detox
  • 16.45 Suc verde alcalinizant
  • 18.15 Iarba de Grau/Detox pentru ficat
  • 20.00 Shake proteic/Salată crudă + Probiotice

masaj aromaterapeutic & reflexoterapie

Masaj aromaterapeutic – o tehnică profundă care combină puterea vindecătoare a uleiurilor esentiale cu masoterapia pentru a aduce echilibrul și armonia interioara. Stimulează ființa umană la nivel fizic și emoțional.

Durata 60 min

Pret 150 lei/sesiune

Reflexoterapie – O terapie care imbunatateste functiile tuturor organelor corpului, detoxifiaza, elimina stresul si oboseala cronica, atenueaza durerile musculare si articulare. Terapia este precedata de o exfoliere a picioarelor si se efectueaza prin masarea zonelor reflexogene din talpa piciorului si a gambei.

Durata 60 min

Pret – 100 ron/sesiune

LOCAȚIA RETREAT-ULUI

Forest Villa este un spațiu cald, intim și primitor în care te vei simți ca acasă.

Situată la marginea pădurii, la doar 7 km de Sibiu, in satul traditional săsesc Cisnădioara. Accesul este facil, chiar din drumul principal.

Ai cazare in camera single, dubla, tripla sau apartament, mancare naturală preparată în casa, o gradină de peste 7000 mp în care poti savura razele soarelui si susurul apei, o bibliotecă bogata si un foisor pentru yoga, pilates si meditatie.

Destinată persoanelor care doresc să se bucure de compania naturii și să-și acorde timp pentru sufletul lor, locația este dedicată prioritar retreat-urilor și evenimentelor de dezvoltare personală și vindecare.

De asemenea, oferim pachete de vacanță pentru familiile pasionate de o viață sănătoasă. Iar uneori, la cerere, organizăm evenimente corporate dedicate stării de bine. Acceptăm tichete și carduri de vacanță.

TESTIMONIALE
“Ce am realizat în acest timp din retreat? Am petrecut muuuult timp cu mine, m-am reconectat cu corpul meu, i-am auzit și simțit nevoile de atenție și mișcare, cât și durerile. Mi-am observat gândurile și am identificat câteva tipare de gândire în buclă, mi-am recunoscut câteva mecanisme de apărare dezvoltate în copilărie și, cel mai important, am vizualizat sinele meu viitor. Am primit un mesaj puternic de încredere în ceea ce va veni. Acum, la câteva zile după retreat, mă simt odihnită, așezată în mine, sigură pe mine, calmă, rezistentă la presiunile sociale, echipată cu forța de a spune NU și de a pune limite. Plănuiesc ca de acum încolo să îmi acord mai multă blândețe și bunătate cât și astfel de momente de reconectare cu mine. A fost intens și vindecător!”
Diana Blinda

“Mindfulness a fost pentru mine o mare necunoscută: am presupus că e ceva legat de “minte” (mind) si capacități “depline”, “întregi” (fulness) ale acesteia, un fel de ancorare in rațiune, de trăire in moment, in aici și acum. De ‘mână’ cu Liliana și ghidarea ei, am descoperit cărări nemaicălcate de meditație, cu respirație profundă, cu întoarcere la ceea ce simțim acum legat de ceva ce s-a întâmplat în trecut, cu prezență și conținere chiar fie că e vorba de frică și durere. Mindfulness a devenit pentru mine cea mai potrivită formă de vindecare, este timpul meu și pentru mine de care mă bucur constant. Recomand cu mare încredere!”
Mona Turcitu

Am participat in aceasta perioada la un Program cu adevarat special. Intr-o abundenta de programe si cursuri de dezvoltare personala simt ca acest Program mi-a transmis ceva ce vreau sa iau cu mine in viitor. Inca de acum cativa ani am citit despre Mindfulness. Suna la moda si exotic. Ceva m-a atras in mod special insa. Este una dintre experientele acelea despre care spunem “DA”, asta este pentru mine. Intr-o perioada asa de tulbure (de viata, social, politic, etc), apele mele s-au limpezit si aveam nevoie de asta ca de aer. Mindfulness este o practica minunata pentru mine. Nu este teoretic sau de pus in sertar. Am lucrat cu mine, cu corpul meu, cu emotiile mele, cu sufletul meu, ghidata de un om minunat, care simt ca lucreaza cu pasiune si mai ales compasiune. Mindfulness pentru mine nu mai este doar un termen modern, exotic, cool ci este un mod de lucru cu mine care sper sa imi devina stil de viata. Multumesc cu recunostinta Liliana pentru tot ce ne-ai transmis! Imi doresc sa te revad pe viitor si sa invat de la tine ce simti sa impartasesti cu noi!
Ioana Manolescu

Alege pentru tine și starea ta de bine! Decide să îți iei 5 zile pentru reconectarea cu tine și esența ființei tale și vino în retreat! 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te GRATUIT pe e-mail