Select Page

tu + mindfulness + neuroștiință = calm, centrare, echilibru

 

Program experiențial de mindfulness ce se desfășoară pe parcursul a 4 săptămâni și care îmbină rezultatele descoperirilor din neuroștiință cu practici orientale de mii de ani. La finele programului, vei ști să îți gestionezi gândurile și emoțiile dificile, să te centrezi și să rămâi calm în situații de criza. Dedicat începătorilor care au nevoie de ghidaj, înțelegerea noțiunilor de neuroștiință & psihologie ajutătoare precum și de susținere în a transforma meditația într-o rutină de zi cu zi. Înveți Mindfulness alături de un profesor acreditat internațional.

Centrare

înveți să rămâi calm și echilibrat indiferent de circumstanțele exterioare

Prezență

 încetinești ritmul și esti mai prezent în toate interacțiunile tale 

Calm

reduci din reactivitatea la factorii exterior de stres. Răspunzi cu calm realității

R

Claritate

vezi mai limpede factorii de stres precum și gândurile și emoțiile tale

Gândurile ne dictează emoțiile și reacțiile. Poți învăța să ieși din spirala gândurilor negative și a fricii – și să îți antrenezi mintea să genereze gânduri utile, cu un impact pozitiv asupra stării tale de bine și a celorlalți.

CE PRIMEȘTI IN CADRUL  PROGRAMULUI? 

4 sesiuni live, zoom

4 sesiuni live săptămânale în care vei avea acces la informații de neuroștiință & psihologie și la instrumente practice direct la un profesor acreditat de mindfulness

exerciții și meditații ghidate

exerciții și practici ghidate pe care le putea face individual, în ritmul tău propriu

l

caiet de practică

un caiet cu exerciții în care îți vei putea nota conștientizările și trările

ACCES PE VIAȚĂ

Oricând vei avea nevoie să te reechilibrezi, vei putea accesa practicile fără costuri suplimentare.
Ce conține programul?
Un curs introductiv de mindfulness, care combină practici vechi de mii de ani cu rezultatele ultimelor descoperiri științifice oferindu-ți unelte de lucru cu mintea și emoțiile tale. Cele 4 sesiuni ale programului te vor ajuta să-ți observi spirala gândurilor și emoțiilor negative și să te detașezi de conținutul acestora pentru a elibera din stres și anxietate.

Fiecare sesiune include prezentarea tematicii printr-un exercițiu practic, o meditație mindfulness si la final un moment de conștientizare si reflecție. Intre sesiuni, vei practica minim 10-15 minute in fiecare zi. De asemenea, vei avea acces la Jurnalul O lună de Mindfulness, pentru câteva exerciții de reflecție și conștientizare.

Săptămâna 1 - Prezenti și Calmi in fața stresului. Cum ieșim din starea de pilot automat

Descoperim starea de prezență. Ne ancorăm în respirație, ascultăm mesajele corpului. Învățăm să fim mai mult decât să facem. Practicăm respirația conștientă, centrarea, ancorarea in simțuri, starea de prezență.

Săptămâna 2 - Ne antrenăm atenția pentru a asculta mesajele din interior
Revenim la corp, îi ascultăm mesajele, ne ancorăm în stabilitatea pe care ne-o oferă. Practicăm meditația în mișcare și scanarea corporală. Facem o pauză în monologul nostru mental și experimentăm lumea direct, prin simțuri și corp.
Săptămâna 3 - Explorăm mintea și impactul gândurilor negative.
Gândurile ne creează experiența de viață și ne determină starea. Invățăm să ne observăm mintea, devenim martorul gândurilor noastre. Trecem de la o minte împrăștiată la o minte clară.
Săptămâna 4 - Învățăm să răspundem mindful la stres

Conștientizăm cum reacționăm în mod automat la stres. Identificăm și îmblânzim ceea ce simțim. Ne construim reziliența emoțională. Învățăm acceptarea.

CUM PARTICIPI?

După achiziția programului, vei primi pe mail link-ul de acces pe platforma Zoom.

De asemenea, după fiecare sesiune live, vei primi acces la platforma de curs unde vei găsi exercițiile și meditațiile audio astfel încât vei putea practica zilnic până la întâlnirea viitoare. Intre sesiuni, vei practica minim 10-15 minute in fiecare zi. De asemenea, vei avea acces la Jurnalul O lună de Mindfulness, pentru câteva exerciții de reflecție și conștientizare.

CÂND AU LOC SESIUNILE ONLINE?

Sesiunile săptămânale live vor avea loc în fiecare marti, de la ora 19.00, pe zoom.

CUM SE DESFĂȘOARĂ SESIUNILE SĂPTĂMÂNALE?

Fiecare sesiune include prezentarea tematicii printr-un exercițiu practic, o meditație mindfulness si la final un moment de conștientizare si reflecție. Intre sesiuni, vei practica minim 10-15 minute in fiecare zi. 

PÂNĂ CÂND TE POȚI ÎNSCRIE?

Programul se va desfășura în ediții lunare, de aceea, ideal este să te înscrii până la prima sesiune din luna respectivă.  Sau te poți inscrie pe lista de așteptare pentru programul lunii viitoare.

CINE TE VA ÎNDRUMA?

Liliana Paraipan

Liliana Paraipan

Qualified Mindfulness Teacher & NeuroMindfulness Senior Coach

Liliana Paraipan este Qualified Mindfulness Teacher la Mindful Academy si Senior Practitioner NeuroMindfulness Institute. Are o carieră  profesională ce numără 10 ani de experiență în domeniul pieței financiare și alți 15 ani de antreprenoriat în domeniul wellbeing. Începând cu 2012 însă, a întâlnit practica mindfulness și asta i-a schimbat viața în bine. „Mindfulness m-a reînvățat să fiu bine cu mine și să fac față cu reziliență situațiilor provocatoare din viața mea.  Iar în 2017, am decis să mă dedic total acestui domeniu, astfel că m-am certificat și specializat în mindfulness, mai exact metoda MBSR (Mindfulness based Stress Reduction).” Alături de formarea de Mindfulness Teacher, Liliana a urmat numeroase cursuri de specializare la Oxford University Mindfulness Centre, Center for Mindful Self-Compassion, Search Inside Yourself (Google). În 2021 a obținut specializarea de Senior Practitioner de la NeuroMindfulness Institute. Este în primul rând practicant și apoi profesor de mindfulness, scopul Lilianei fiind acela de  oferi clienților  programe personalizate aplicabile imediat în viața reală, menite să aducă echilibrul și bucuria.

CE SPUN ALȚI CLIENȚI?

„Programul m-a ajutat sa inteleg mai bine ceea ce gandesc si simt. Am devenit mai constienta de Viata care traieste prin mine, la fel cum traieste prin orice alta fiinta din Creatie, odata cu fiecare bataie a inimii mele (m-au ajutat mult exercitiile de scanare corporala, mai ales constientizarea din zona Inimii). De-a lungul celor 4 sesiuni, mi-am definit mai clar si in mod distinct cumva Sufletul, Mintea si Corpul fizic, putand sa analizez diferentiat la nivelul acestora. Am primit niste instrumente foarte utile de a lucra in continuare cu mine pentru atingerea si pastrarea echilibrului interior. Si pentru a cultiva compasiunea, bunatatea si iubirea fata de Fiinta care sunt in prezent – merit aceeasi grija si blandete dupa cum o merita si o acord si celor din jurul meu.” Andreea Ionescu

„De catva timp subiectul ma intereseaza iar pandemia si izolarea impusa mi-a procurat timpul necesar. Programul propus de Liliana mi s-a parut o introducere excelenta in subiect dar de fapt a fost mult peste asteptarile mele. Cu multa seriozitate, profesionalism, dedicatie si marinimie Liliana a alcatuit o incursiune sistematica si explicita, uimitor de cuprinzatoare a metodei. Cu rabdare si blandete, palpabile chiar si in mediul virtual, Liliana ne-a condus prin labirintul personal si interpersonal, invatandu-ne sa contemplam si sa primim trairile interne la nivel fizic, mental si emotional. A fost o experienta nesperat de satisfacatoare care mi-a permis sa simt si sa inteleg contributia pozitiva a practicii in viata de zi cu zi. Multumesc Liliana!” Simona Grossman

„Am participat la un Program cu adevarat special. Intr-o abundenta de programe si cursuri de dezvoltare personala simt ca acest Program mi-a transmis ceva ce vreau sa iau cu mine in viitor. Inca de acum cativa ani am citit despre Mindfulness. Suna la moda si exotic. Ceva m-a atras in mod special insa. Este una dintre experientele acelea despre care spunem „DA”, asta este pentru mine. Intr-o perioada asa de tulbure (de viata, social, politic, etc), apele mele s-au limpezit si aveam nevoie de asta ca de aer. Mindfulness este o practica minunata pentru mine. Nu este teoretic sau de pus in sertar. Am lucrat cu mine, cu corpul meu, cu emotiile mele, cu sufletul meu, ghidata de un om minunat, care simt ca lucreaza cu pasiune si mai ales compasiune. Mindfulness pentru mine nu mai este doar un termen modern, exotic, cool ci este un mod de lucru cu mine care sper sa imi devina stil de viata. Multumesc cu recunostinta Liliana pentru tot ce ne-ai transmis! Imi doresc sa te revad pe viitor si sa invat de la tine ce simti sa impartasesti cu noi!.” Ioana Manolescu

Plugin powered by Kapsule Corp