Iată câteva alimente și vitamine care, in practica mindfulness, te ajută să-ti cresti nivelul de energie!

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt complexul de vitamina B. Lipsa acestora sta la baza functionarii deficitare a glandei suprarenale, ceea ce cauzeaza caderi bruste ale nivelului de energie. Alaturi de vitamina B, de ajutor ne sunt si vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q10 si planta unghia gaii (astragalus).

Germenii si vlastarii

Toate tipurile de vlastari si germeni sunt pline de energie, datatoare de viata care ajuta la intarirea, revitalizarea si regenerarea organismului. Germenii şi vlăstarii au în compoziţia lor o cantitate de 20-30 de ori mai mare de vitamine, enzime, minerale şi substanţe nutritive comparativ cu planta matură, aşadar un avantaj enorm pentru organismul uman. De exemplu, germenii de linte cresc nivelul de energie din organism, fiind foarte bogaţi în proteine (conţin aproape aceeaşi cantitate de proteine ca şi carnea!). De asemenea, sunt indicaţi în bolile de inimă. Ii puteti cumpara din supermaket (Carrefour, Metro, Billa) sau ii puteti comanda online pe www.eldorplant.ro

Patrunjelul contine cantitati mari de vitamina B12, vitamina C in cantitati mai mari decat in citricele precum si marea majoritate a substantelor nutritive pe care le cunoastem. Este recomandat a fi consumat proaspat in salate de orice tip.

Semintele de floarea soarelui abunda in magneziu, fier, cupru, complex d e vitamina B, acizi grasi esentiali, zinc si fier. Recomandate ca gustare la momentul cand va simtiti epuizati sau ca ingredient in salate.

Legume verzi – broccoli, sparanghel si spanac – sunt bogate in vitamina B, magneziu si fier. Recomandate ca garnitura la mesele principale. Evitati fierberea la peste 42 grade Celsius deoarece isi vor pierde proprietatile nutritive principale. Folositi fierberea la abur sau mancati-le crude, in salate.

Fasolea mung ofera mult fier, magneziu, fosfor, mangan, dar si zinc, potasiu sau calciu. In compozitia ei se gaseste foarte mult acid folic si alte tipuri de vitamine din grupa B, plus vitaminele C si K. O puteti gasi in magazinele naturiste si in Plafar. Daca veti consuma fasole Mung veti deborda de energie.

Caderile de energie din cursul dupa-amiezii indica o slaba functionare a glandei suprarenale, o metabolizare lenta a carbohidratilor si a zaharurilor precum si faptul ca ati consumat alimente lipsite de ingrediente nutritive. Eliminate zaharurile, cafeaua si lactatele. Puteti lua ca supliment complex de vitamina B, ginseng si tinctura de unghia-gaii. Va veti recapata tonusul pierdut.