Select Page

Un curs de practici simple și eficiente pentru starea ta de bine!

4 sesiuni săptămânale  – 28 martie, 4 aprilie, 11 aprilie, 18 aprilie
16.30 -18.00, Forest Villa, Cisnadioara Sibiu
Programul are la bază curricula cursului Finding Peace in a Frantic World, dezvoltat de Oxford University Mindfulness Center. Programul este sustinut de Liliana Paraipan, profesor acreditat de mindfulness, Mindful Academy și Oxford Mindfulness Centre.
Ce conține programul?
Un curs introductiv de mindfulness, care combină practici vechi de mii de ani cu rezultatele ultimelor descoperiri științifice oferindu-ți unelte de lucru cu mintea și emoțiile tale. Cele 4 sesiuni ale programului te vor ajuta să-ți observi spirala gândurilor și emoțiilor negative și să te detașezi de conținutul acestora pentru a elibera din stres și anxietate.
Sesiunea 1 - Prezenti și Calmi in fața stresului. Cum ieșim din starea de pilot automat

Descoperim starea de prezență. Ne ancorăm în respirație, ascultăm mesajele corpului. Învățăm să fim mai mult decât să facem. Practicăm respirația conștientă, centrarea, ancorarea in simțuri, starea de prezență.

Sesiunea 2 - Ne antrenăm atenția pentru a asculta mesajele din interior
Revenim la corp, îi ascultăm mesajele, ne ancorăm în stabilitatea pe care ne-o oferă. Practicăm meditația în mișcare și scanarea corporală. Facem o pauză în monologul nostru mental și experimentăm lumea direct, prin simțuri și corp.
Sesiunea 3 - Explorăm mintea și impactul gândurilor negative.
Gândurile ne creează experiența de viață și ne determină starea. Invățăm să ne observăm mintea, devenim martorul gândurilor noastre. Trecem de la o minte împrăștiată la o minte clară.
Sesiunea 4 - Învățăm să răspundem mindful la stres

Conștientizăm cum reacționăm în mod automat la stres. Identificăm și îmblânzim ceea ce simțim. Ne construim reziliența emoțională. Învățăm acceptarea.

DESPRE FACILITATOR

Liliana Paraipan are o carieră  profesională ce numără 10 ani de experiență în domeniul pieței financiare și alți 15 ani de antreprenoriat în domeniul wellbeing. Începând cu 2012 însă, a întâlnit practica mindfulness și asta i-a schimbat viața în bine. „Mindfulness m-a reînvățat să fiu bine cu mine și să fac față cu reziliență situațiilor provocatoare din viața mea.  Iar în 2017, am decis să mă dedic total acestui domeniu, astfel că m-am certificat și specializat în mindfulness, mai exact metoda MBSR (Mindfulness based Stress Reduction).” A urmat numeroase cursuri de pregătire la Oxford University Mindfulness Centre, Center for Mindful Self-Compassion si Search Inside Yourself (Google). Este în primul rând practicant și apoi profesor de mindfulness, scopul Lilianei fiind acela de  oferi clienților  programe personalizate aplicabile imediat în viața reală, menite să aducă echilibrul și bucuria.

Ce spun clienții

„Mindfulness a fost pentru mine o mare necunoscută: am presupus că e ceva legat de „minte” (mind) si capacități „depline”, „întregi” (fulness) ale acesteia, un fel de ancorare in rațiune, de trăire in moment, in aici și acum. De ‘mână’ cu Liliana și ghidarea ei, am descoperit cărări nemaicălcate de meditație, cu respirație profundă, cu întoarcere la ceea ce simțim acum legat de ceva ce s-a întâmplat în trecut, cu prezență și conținere chiar fie că e vorba de frică și durere. Mindfulness a devenit pentru mine cea mai potrivită formă de vindecare, este timpul meu și pentru mine de care mă bucur constant. Recomand cu mare încredere!”

Mona Turcitu

Am participat in aceasta perioada la un Program cu adevarat special. Intr-o abundenta de programe si cursuri de dezvoltare personala simt ca acest Program mi-a transmis ceva ce vreau sa iau cu mine in viitor. Inca de acum cativa ani am citit despre Mindfulness. Suna la moda si exotic. Ceva m-a atras in mod special insa. Este una dintre experientele acelea despre care spunem „DA”, asta este pentru mine. Intr-o perioada asa de tulbure (de viata, social, politic, etc), apele mele s-au limpezit si aveam nevoie de asta ca de aer. Mindfulness este o practica minunata pentru mine. Nu este teoretic sau de pus in sertar. Am lucrat cu mine, cu corpul meu, cu emotiile mele, cu sufletul meu, ghidata de un om minunat, care simt ca lucreaza cu pasiune si mai ales compasiune. Mindfulness pentru mine nu mai este doar un termen modern, exotic, cool ci este un mod de lucru cu mine care sper sa imi devina stil de viata. Multumesc cu recunostinta Liliana pentru tot ce ne-ai transmis! Imi doresc sa te revad pe viitor si sa invat de la tine ce simti sa impartasesti cu noi!

Ioana Manolescu

Înscrie-te acum cu un preț imbatabil! 

Doar 250 Ron până în 25 martie 2021!

Plugin powered by Kapsule Corp