Ca mulți dintre noi, mă trezeam în fiecare dimineață simțindu-mă obosită, lipsită de energie, copleșită de stres și anxietate. Responsabilitățile de la muncă și din viața personală făceau ca timpul pentru mine să fie aproape inexistent. Zgomotul constant al notificărilor, ritmul agitat al vieții urbane și lista mea interminabilă de sarcini au transformat liniștea într-un lux pe care abia dacă îl mai puteam atinge.

Decizia de a Evada: Primul Pas către Transformare

Fiindcă realizam că eram aproape de colaps, am decis să iau o pauză și să explorez posibilitatea de a pleca din vârtejul zilnic pentru câteva zile. Căutările pe Internet m-au dus la Retreatul “Reconnect – Călătorie spre Esența Ființei Tale”. Am fost atrasă de denumire la început. Aveam nevoie să mă reconectez. Cu mine, cu natura, cu alți oameni ..plus era obligatoriu să evadez din tumultul cotidian, să plec dintre betoane, să văd verdele pădurii și albastrul cerului. Să aud păsărele și susur de pârău, să respir aer curat, să mănânc mai verde.

Primul pas a fost cel mai dificil: acela de a mă opri și de a accepta că am nevoie de o evadare. De la businessul meu, de la familia mea.. de la viața mea, așa cum era la acel moment. Dar odată luată decizia plecării, lucrurile au inceput să se alinieze.

Confruntarea cu Trecutul: O Sesiune de Descătușare

La retreat, Liliana m-a introdus cu răbdare și blândețe în lumea mindfulness și a meditației, m-a învățat cum să respir ca să mă calmez, cum să mă conectez cu corpul și să-i ascult mesajele..wow câtă tesiune am găsit acolo..cum să tolerez emoțiile dificile și să văd ce mesaj imi aduc. Printre sesiuni de meditație ghidată, discuții profunde și momente de contemplare în natură, am simțit cum tensiunea începe să se topească. Mai mult, am descoperit cât de mult trecutul îmi afecta incă prezentul. Am lucrat o sesiune individuală cu Liliana și deși a fost un moment greu, intens, m-a făcut să înțeleg cum mecanismele mele de protecție din copilărie nu-mi mai servesc acum ca adult. A fost eliberator să pot lăsa în urmă ceva ce mă strângea ca într-un corset..

De asemenea, plimbarea și exercițiile din pădure au fost atât de revelatoare…am lucrat cu corpul și intuiția, am reînvățat să am încredere in busola mea interioară și să mă las purtată de ea, fără să interoghez doar mintea…

Pe măsură ce zilele treceau, am început să observ schimbări subtile în percepția mea asupra lumii. Culorile păreau mai vii, sunetele naturii mai clare, iar dialogul interior, mai blând. Am învățat să îmi aloce timp pentru meditație zilnică, continuând practica și după întoarcerea acasă.

Am ars în foc tot ce nu mai vroiam să iau cu mine …vinovăția, credința că eu nu merit, sentimentul de a fi responsabil pentru toți și toate..Am luat cu mine bucuria, blândețea față de mine, libertatea de a alege din perspectiva unui adult și nu a fetiței speriate, promisiunea să pun limite și să am mai multă grijă de mine.

Întoarcerea Acasă: o noua perspectivă asupra vieții 

La sfârșitul celor 5 zile, am plecat cu o perspectivă proaspătă asupra vieții, cu instrumente valoroase pe care să le folosesc în viața de zi cu zi și cu amintiri de neuitat. Am descoperit nu doar liniștea locului, ci și liniștea interioară. Transformarea mea internă a avut un efect profund nu doar asupra propriei vieți, dar și asupra relațiilor cu cei dragi. Familia și prietenii au observat o versiune mai calmă, mai prezentă și mai fericită a mea.

Pentru cei care, la fel ca mine, simt nevoia de o evadare și de o reconectare profundă, Retreatul “Reconnect – Călătorie spre Esența Ființei Tale” este alegerea perfectă.

Anamaria, 44 de ani, participant editia a 12 a Reconnect