Crează-ți loc pentru mindfulness în agenda zilei

Majoritatea celor cu care încep să lucrez se plâng adesea că nu au timp să practice mindfulness. Să găsească acel timp dedicat în decursul zilei în care să lase totul deoparte. Dar există o modalitate ușoară de a practica mindfulness. Si anume, informal.

Gândește-te la trei lucruri pe care le faci în fiecare zi. Cum ar fi să te speli pe dinți, să fii în natură și să iei prânzul. Apoi, tot ce trebuie să faci este să legi fiecare dintre aceste activități de o practică mindfulness.

Am adăugat mai jos câteva exemple pentru a începe.

 Natură + Mindfulness

De fiecare dată când mergi la plimbare, devino pe deplin prezent/ă pentru câteva momente. Conectează-te cu toate simțurile: miroase aerul, simte vântul pe piele și doar mergi. Când observi că mintea ta începe să rătăcească, întoarce-te ușor la experiența momentului prezent de a fi pur și simplu în natură.

Prânz + Recunoștință

Înainte sau în timpul fiecărei mese petrece 20 de secunde simțind în mod conștient recunoștință pentru faptul că ai mâncare în farfurie.

Gândește-te de unde provine mâncarea și câți oameni au contribuit pentru ca tu să ai astăzi această hrană în farfurie. Rămâi cu sentimentul de recunoștință și observă cum te face să te simți.

Spălatul pe dinți + Ceva Bun

Seara, când te speli pe dinți, obișnuiește-te să-ți aduci în minte un lucru bun care s-a întâmplat în acea zi.

Poate ai avut o conversație minunată cu un prieten sau cineva ți-a făcut un cadou.

Oricare ar fi, închide ochii, adu-ți în minte situația și rămâi cu acea imagine mentală pentru ceva timp.

Sunt curioasă ce alte combinații care să te ajute să fii mai prezent poți crea de-a lungul zilei tale?