Pe scurt, mindfulness este o atitudine pe care o cultivăm, un mod de a trăi. Ne ajută să ne schimbăm modul de a privi evenimentele și situațiile din viața noastră. Practica Mindfulness presupune anumite tehnici care ne dezvoltă capacitatea de a privi în interiorul nostru fără să ne judecăm și de a găsi înțelepciunea de a trăi o viață în echilibru și bucurie. 

Mindfulness este o practică simplă dar foarte puternică de a ne antrena atenția. Este simplă în sensul că avem nevoie să fim atenți doar la ce se întâmplă în momentul prezent, adică la senzațiile pe care le simțim în corp, la gândurile care ne invadează mintea și la emoțiile pe care le trăim. 

Este puternică pentru că ne poate scoate din starea de pilot automat în care obișnuim să trăim. Fiind în această stare de pilot automat, de cele mai multe ori ne pierdem în gânduri despre trecut și viitor, ceea ce generează mai mult stres și suferință decât presiunile reale ale vieții de zi cu zi. 

​Mindfulness este un concept studiat și susținut științific de cercetările în neuroștiință, psihologie, medicină care au avut loc în ultimii 30 ani​. S-a dovedit că un program de mindfulness de 8 săptămâni poate avea rezultate importante în procesul de reducere a stresului, creștere a performanței, tratarea multor probleme de sănătate mentală și fizică, precum și îmbunătățirea stării noastre de bine. 

Dincolo de a urma programul de 8 săptămâni, a trăi o viață în deplină conștiență este o decizie a fiecaruia dintre noi. ​Consultați blogul www.mindfulnessromania.ro pentru sfaturi practice privind aplicarea mindfulness-ului în viața de zi cu zi și de asemenea, vizitați pagina noastră de evenimente despre mindfulness. 

Și nu uitați că schimbarea este o alegere a fiecăruia dintre noi!