Acest articol conține povestea inspirațională a Andreei, o participantă la Programul MBSR. Andreea ne împărtășește călătoria sa profundă și transformațională, care sper să vă inspire și pe voi!

Îmi amintesc că am fost atrasă de ideea de “reducere a stresului bazată pe mindfulness”, dar n-am anticipat amploarea transformării pe care o urma să o experimentez.

Aș compara această călătorie cu mersul de-a lungul unui râu de munte. Uneori, apele râului erau liniștite și limpezi, reflectând frumusețea cerului și a copacilor. În alte momente, erau învolburate și tulburi, prezentând provocări și obstacole dificile de depășit. Fiecare curgere a apei reprezenta un flux diferit de gânduri și emoții cu care mă confruntam.

Programul m-a condus printr-o explorare profundă a propriei mele ființe. Mi-a oferit o lunetă cu care să privesc adânc în suflet și să mă redefinesc. M-a ajutat să-mi clarific ce îmi doream cu adevărat și ce aveam nevoie pentru a mă simți împlinită în această viață.

Pe parcursul acestei călătorii, am avut epifanii importante, dar una s-a remarcat în mod deosebit: lupta mea constantă cu realitatea. Realizarea că nu trebuia să sufer sau să mă opun continuu realității exterioare a fost eliberatoare. În loc să mă concentrez pe a schimba tot ce mă înconjura, am început să practic acceptarea, să fiu prezentă și să îmbrățișez fiecare moment așa cum este el.

A fost ca și cum toate greutățile, anxietățile și zgomotele din mintea mea s-au dispersat, lăsând în urmă un spațiu de liniște și claritate. Deodată, viața mea a devenit mai simplă, minunată și senină, asemenea unei adieri ușoare de vară. A fost momentul în care am înțeles cu adevărat că acceptarea precede schimbarea.

În încheiere, vreau să îi mulțumesc Lilianei pentru ghidarea sa. Abordarea ei blândă, dar plină de înțelepciune, a fost un far în timpul călătoriei mele. Fiecare sesiune, fiecare discuție cu ea m-a adus mai aproape de mine însămi și de pacea interioară.

Astăzi, împărtășesc această poveste cu speranța că va inspira și pe alții să își înceapă propriile călătorii de autocunoaștere și să descopere puterea transformării prin mindfulness.