3 practici simple de centrare și prezență 

Știu că în ritmul alert al vieții pe care o trăim pierdem deseori conexiunea cu noi și acționăm pe pilot automat. Iar asta ne face nefericiți, anxioși, temători. Poate chiar ne simțim blocați sau copleșiti de viteza cu care se întâmplă lucrurile și simțim că nu mai putem gestiona ceea ce apare zi de zi.

Știu că studiile spun că în jumătate din timp, mintea noastră nu este implicată în ceea ce facem. Cu alte cuvinte, mintea nu este aliniată cu corpul. Și asta ne duce la dezechilibru si deconectare.

Dar în același timp știu că depinde de noi să apăsăm pe pedala de frână, să încetinim ritmul în mod intenționat, să conștientizăm ce și unde am ajuns. Și când luăm o pauză, ne centrăm ca să ne găsim resursele interioare în ceea ce este viu și real în momentul prezent.

Iată 3 practici simple de centrare și prezență care ne ajută în viața de zi cu zi.

1. Ancorarea în respirație
Te invit să-ți iei o pauză de 3 minute. Respiră încet, conștient, pe nas. Pe măsură ce inspiri și expiri, urmărește mișcările subtile pe care repsirația ta le produce în corp. Observă und eîn corp îți simți cel mai intens respirația la acest moment. Rămâi cu atenția în acel punct pentru câteva respirații. Cum te simți acum?

2. Dizolvarea tensiunilor din corp
Acordă-ți 10 minute. Poți folosi un timer în acest sens. Așează-te și cuprinde tot corpul în atenția ta. Observă unde simți tensiune în corp la acest moment. Invită această tensiune să se dizolve cu fiecare respirație. Inspiră și expiră în direcția zonei tensionate. Observă cum senzația de disconfort se dizolvă sau se mută în altă parte.

3.  Un Alt Fel de a lua decizii.
Gândeste-te la o alegere pe care o ai de făcut zilele acestea. Închide ochii și relaxează-te. Respiră conștient. Râmâi cu atenția în interiorul tău. Simte-ți corpul. Imaginează-ți acum că alegi o variantă pentru decizia ta. Intrebă-te: îmi aduce această alegere energie? Sau mă epuizează? Cum simt această alegere în corp? Dacă mesajul corpului este de relaxare, alegerea este cea bună pentru tine. Dacă mesajul corpului este de contractare, alegerea este nepotrivită. Nu-i așa că e minunat să avem tot timpul cu noi un astfel de instrument?

Aceste practici simple sunt la îndemâna ta oriunde și oricând. Îți recomand însă ca,măcar de 2-3 ori pe săptămână să practici centrarea sub formă de meditație ghidată. Îți las aici un link către o meditație ghidată care te va ajuta să te centrezi și să revii în prezent!

Dă-mi de veste dacă ți-a fost de ajutor!